tirsdag den 31. december 2013

OPDATERING PÅ LIDT AF HVERT

 En del tid er der nu gået siden min sidste opdatering. Jeg har ferie, jeg har tabt tidsfornemmelsen og dagene flyder sammen og flyver afsted! December er snart so last year, julen ligeså, og for mit vedkommende har det været en måned med små både op- og nedture (dog flest af op-slagsen, så don’t worry) . Julen vil jeg komme specifikt ind på senere i et andet indlæg. Specielt starten af december var hård. Jeg havde jule-hjemve og samtidig var jeg lige kommet hjem fra Patagonien, en fantastisk tur, men også en tur der havde betydet næsten en måned væk fra mit liv her i stille og rolige Curuzú. Tingene havde gået sin gang, også uden mig, og jeg skulle lige finde ind i rytmen igen. Og ikke bare den samme gamle rytme, nix. For hvad jeg også kom hjem til var starten på en 3 måneder lang sommerferie med kun et pat enkelte officielle skoledage tilbage. Hvad skal man så lave? Det var det jeg tænkte, at jeg ville kom ind på her. Så nu får I lige de største highlights af min december måned. Og før. Et par ting, der fortjener et ord eller to, har nemlig undsluppet bloggen (ok jeg vil egentlig bare blære mig haha), så nu får I dem nu.

Se hvor søde de er!
Jeg har (for evigt lang tid siden wow, i oktober tror jeg) besøgt Laura  fra DK i Resistencia, hvor hun bor, for at fejre hendes søde værtssøsters fødselsdag. Hendes værtssøster Peli var i Danmark sidste år på udveksling, og Laura havde ihærdigt forsøgt sig både med fødselsdagsbrunsviger og flødeboller. Siden er det blevet til i hvert fald en 2-3 besøg mere, vi ses faktisk jævnligt sammen med en af de andre danske piger også.

Jeg har allerede befundet mig mere tid i mit køkken i Argentina end jeg nogensinde har i mit køkken i Danmark. Og, believe it or not, indtil videre har alle mine madlavningsforsøg været rene succeser (bortset lige fra brun sovs, den endte lidt anderledes end planlagt). Jeg har bl.a. bagt fødselsdagskagemand for en af mine veninder (hun kom dog ikke til festen alligevel, så det endte med at mine andre venner bare spiste den, men pyt skidt), og alle var vilde med den! Min værtsmor spurgte endda om opskriften. Senere begav jeg mig ud i at lave middag for min værtsfamilie. Frikadeller, kartofler, brun sovs og rødkålssalat med appelsiner og valnødder og til dessert stod den på hjemmelavede flødeboller. Da jeg endelig stod med ingredienserne, efter at have ræset rundt i byen med min værtsmor for at købe ind, må jeg indrømme, at jeg overvejede, om jeg måske havde taget hænderne lidt for fulde i forhold til, hvad mine madlavningsevner normalt rækker til. Men efter nogle timer i køkkenet og alt for mange smadrede æg i forsøget på at skille blommen fra (hvorfor findes der ikke pasteuriserede æggehvider i Argentina, hvorfor?????) , endte det hele perfekt! (Okay ikke sovsen, men alle ved, at man ikke kan lave god sovs før at man er mormor eller farmor). Igen var min familie henrykte! Især over flødebollerne, men de passer jo også perfekt til den søde tand hernede (og så var de altså virkelig gode, masterchef here I come!). Jeg er faktisk blevet rigtig glad for at lave mad hernede, og siden er det også blevet til havregrynskugler, god gammeldags æblekage og hjemmelavet konfekt. Alt er indtil videre faldet i utrolig god jord til trods for lidt improvisering i forhold til ingredienserne i de forskellige retter. Det er utroligt, hvor mange ting man ikke kan få hernede, det er et rent helvede at skulle handle ind! Specielt når mit ordforråd under temaet madvarer ikke ligefrem er det største (google translate har reddet mig mere end en gang). Bl.a. kan man ikke få hakket svinekød (en ret vigtig ingrediens i frikadeller alligevel), så vi blev nødt til at få en slagter til at hakke et stykke svinekød vi havde købt. Havregrynskuglerne blev lavet med nesquick kakaopulver, da ren kakaopulver heller ikke findes her (hvordan er det muligt?) og den gammeldags æblekage blev uden makroner og i stedet med ristede havregryn. Marcipan og nougat til konfekt havde min forældre været så dejlige at sende mig, det var et hit!

Se en fin kagemand! De grinte noget da jeg fortalte om, at man skal skrige, når man skærer halsen over.

Der var lidt ekstra dej tilovers, så lidt til min familie blev der også.


Flødebollerne står til afkøling inden chokoladeovertrækket skal på.

Rødkålen blev hakket.

Kartofler blev kogt og frikadellerne stegt (og køkkenet blev rodet) 

Mine skønne værtsforældre! 

Kønne er de måske ikke, men velsmagende? Det kan jeg love jer for!

Hjemmelavet konfekt var hvad jeg bidragede med til julemiddagen, folk var ellevilde med det!


Starten på sommerferien betød jo også slutningen på skoleåret. Nu er vi officielt den ældste årgang, hvilket betyder, at vi har fået en ny skoleuniform. Man må nemlig selv designe sin polo det sidste år. Samtidig har vi jo også skulle sige farvel til årgangen over os, som nu graduerer og skal videre på universitetet. Det er blevet gjort til forskellige arrangementer. Bl.a. havde vi en dag, hvor vi lavede en masse ”lege” med dem. Der var barberskumskrig, glidebane, mel, vandballoner og sidst men ikke mindst hamburgere til os alle til frokost. Skidehyggeligt! Jeg kom hjem gennemblødt med håret fyldt med både barberskum og mel, åh jeg kommer til at savne dem. De er en skøn klasse! Om formiddagen samme dag havde alle årgangene lavet en hilsen og en lille gave til dem. Vi har også været oppe på skolen for at se dem få overrakt deres eksamensbeviser. Der blev holdt taler, klappet og krammet og vi fik vist vores nye poloer frem officielt.

Min søde klasse med nye poloer, uden dem havde jeg aldrig klaret mig!


En (ret stor) del af min ferie bliver også tilbragt ved poolen. Morgen, eftermiddag, aften og nat – der er aldrig et dårligt tidspunkt at hoppe i, og det er lige hyggeligt hver gang. Det sidste stykke tid har en hedebølge ramt Argentina, og termometret har været oppe og ramme 40 grader mere end en gang, hvilket ikke er helt normalt allerede i december. Det er utroligt varmt, og mellem 12 og 15 er det ikke muligt at lave andet end at sidde indenfor med aircondition eller være i poolen uden at dø af hede (i hvert fald hvis man kommer fra Danmark). Varmen har også resulteret i en del problemer med strømmen landet over. Buenos Aires er værst ramt, hvor folk har levet uden strøm i flere dage, men også her har strømmen gået en del gange. Dog er den forholdsvist hurtigt kommet tilbage, så helt slemt har det ikke været. Strømafbrydelserne har stået på omkring 14  dage nu, og vejrudsigten lover stadig 35 grader og opefter hele næste uge, man må sige min december er blevet vendt på hovedet i år på alle tænkelige måder.

Mine venner kom lige forbi til en aftendukkert



Jeg var også et smut på el campo ved en offentlig pool med nogle veninder 

Sidst men ikke mindst har december stået på utroligt mange fester. Og ikke mindst receptioner. Reception er en form for studenterfest/prom/graduation de forskellige afgangsklasser holder. Det er fine specialsyede lange kjoler, flotte jakkesæt, vals med sine forældre, fin middag, høje sko og derefter fest til den lyse morgen (bogstaveligt talt). Jeg har ikke været til nogle middage, da det kun er for familie, men efter middagen bliver der åbnet for alle. Jeg har deltaget i en 4 stykker både her i Curuzú, men også i Corrientes hos en af mine venner der. Der kommer altid mange mennesker, og det bliver for det meste afholdt udenfor, hvilket er virkelig fedt!

Til recepción for afgangsklassen på min skole, en flok herlige personligheder! 

Laura, Line, Peli og mig til recepción i Corrientes.

I aften er det jo nytårsaften, endnu en grund til at feste og danse, og i morgen får jeg besøg af Laura og Line, de to danske piger inden jeg smutter 25 dage til Brasilien med en bunke andre udvekslingsstudenter, hvorefter den står på to ugers strandferie med min værtsfamilie også i Brasilien. 2014 ser ud til at starte godt ud for mit vedkommende.

GODT NYTÅR!
Nos vemos i 2014 hej

Ingen kommentarer:

Send en kommentar